Macarons!
FR Voici, la recette de macarons! Je vais écrire mieux à l'avenir, je te promis! Over and out!
SV För att göra smörkolamakroner behöver du:
Grundrecept:
- 2 äggvitor (80 gram)
- 60 gram strösocker
- 120 gram florsocker
- 80 gram mandelmjöl (finns att köpa på bl.a. Kajsa Warg)
- några droppar karamellfärg (gul)
- 5 gram kakao
- 1 knivudd salt
Fyllning:
- 50 gram strösocker
- 20 gram smält smör
- 1 dl vispgrädde
- Blanda florsocker, kakao och mandelmjöl i en bunke och sila sedan ner det i en annan. Visspa äggvitor med salt tills du kan vända bunken upp och ned utan att det ramlar ur (bästa trixet ;) Sedan tillsätt karamellfärg och socker. Fortsätt att blanda tills smeten får en blank färg.
- Lägg i "mjölbunken" försiktigt med en spade så att inte äggvitorna faller ihop.
- Spritsa ut biskvierna till den storlek som en femkrona har ungefär :) Lägg gärna lite smet som finns kvar efter du har hällt ur bunken till spritsen, dvs slickesmeten, på undersidan av bakplåtspappret så att det inte vecklar sig. Låt dem vila i en timme. Om du har brottom kan du alltid känna på dem om det har blivit som ett skal eller hölje på biskvierna så vet du att de är redo.
- Ställ in plåten längst ner i ugnen på 150 grader i omkring 12 minuter.
- Glöm inte be till makrongudarna att dina makroner ska resa sig! It's so fluffy!
- Låt dem svalna sedan så får du lättare loss dem.
- Värm sockret för fyllningen i en kastrull och låt det karamelliseras. Tillsätt smöret och grädden. Rör så att det varken fastnar på botten eller det blir grynigt. Låt den koka i 5 min och efter det svalna i en skål.
- Para ihop passande biskvier och foga ihop dem med kolan - så har du gjort din först smörkolemakron!
Receptet är ur boken i bakgrunden skriven av Marie-laure Tombini med lite extra tips från mig! Lycka till!
Kommentarer
Trackback