Macarons!




FR Voici, la recette de macarons! Je vais écrire mieux à l'avenir, je te promis! Over and out!

SV För att göra smörkolamakroner behöver du:

Grundrecept:

  • 2 äggvitor (80 gram)
  • 60 gram strösocker
  • 120 gram florsocker
  • 80 gram mandelmjöl (finns att köpa på bl.a. Kajsa Warg)
  • några droppar karamellfärg (gul)
  • 5 gram kakao
  • 1 knivudd salt

Fyllning:

  • 50 gram strösocker
  • 20 gram smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  1. Blanda florsocker, kakao och mandelmjöl i en bunke och sila sedan ner det i en annan. Visspa äggvitor med salt tills du kan vända bunken upp och ned utan att det ramlar ur (bästa trixet ;) Sedan tillsätt karamellfärg och socker. Fortsätt att blanda tills smeten får en blank färg.
  2. Lägg i "mjölbunken" försiktigt med en spade så att inte äggvitorna faller ihop.
  3. Spritsa ut biskvierna till den storlek som en femkrona har ungefär :) Lägg gärna lite smet som finns kvar efter du har hällt ur bunken till spritsen, dvs slickesmeten, på undersidan av bakplåtspappret så att det inte vecklar sig. Låt dem vila i en timme. Om du har brottom kan du alltid känna på dem om det har blivit som ett skal eller hölje på biskvierna så vet du att de är redo.
  4. Ställ in plåten längst ner i ugnen på 150 grader i omkring 12 minuter.
  5. Glöm inte be till makrongudarna att dina makroner ska resa sig! It's so fluffy!
  6. Låt dem svalna sedan så får du lättare loss dem.
  7. Värm sockret för fyllningen i en kastrull och låt det karamelliseras. Tillsätt smöret och grädden. Rör så att det varken fastnar på botten eller det blir grynigt. Låt den koka i 5 min och efter det svalna i en skål.
  8. Para ihop passande biskvier och foga ihop dem med kolan - så har du gjort din först smörkolemakron!

Receptet är ur boken i bakgrunden skriven av Marie-laure Tombini med lite extra tips från mig! Lycka till!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0